Shopska sallad-bulgarisk matShopska sallad är läckra bulgariska kall förrätt som kan också serveras med grillat kött! Denna sallad är också väl känt i många andra länder som Makedonien, Serbien, Kroatien och Rumänien. Tomater, paprika, oliver, gurka och lök blandat med bulgariska ost eller fetaost, färsk persilja och olivolja. Toppa med lite mer ost och du är bra att gå!

Njut av våra lätt recept!

www.happyfoodstube.com/Shopska-Salad-Bulgarian-Food

Se Steg
Relaterade Ämnen

Banitsa – traditionell bulgarisk mat

Banitsa (Banica eller Banitza) är en traditionell bulgarisk mat. Denna maträtt kan vara äts varm eller kall, helst på dagen, även för frukost! Vissa människor lägga spenat eller pumpa också. Jag har smakat spenat en och den var gudomlig! Den här emel...

Babes sallad mat Hack

i Texas, vi har en regional kedja av restauranger heter Babe. De är kända för familjen stil matsal, men en av mina favorit objekt på menyn är deras middag sallad. Det bara kommer med en dressing val (det är en söt vinägrett och det är underbart!) och...

Varm kola äpple och 19 mer mat inspirerad Cocktails

dags att få dessa pinkies upp och isen redo för att jag har 20 cocktails inspirerad av mat.Och pojke, är jag trött!Eller berusad...Varm kola äpple CocktailInspiration:Choklad mandel sockerkulör äpplenRecept:För 1 kopp varm äppelcider, lägga till 1 oz...

En Guide till Sprouting: din enkel tillgång till hälsosam mat hemma

vägen till optimal hälsa inkluderar äta rätt mat, som hälsosamma, ekologiskt och närproducerat mat som ger många hälsofördelar. Dock tros kommer strikt ekologisk ofta vara kostnadseffektivt oöverkomliga.En lösning för att minska kostnaderna för mat ä...

Arabisk mat 101 - [Tashreeb Dijaj] - kyckling måltid

detta är först i en serie av arabiska rätter. Jag lärde mig detta från min moster, Ama Najat medan hon var ute besöker California.Varför bör du överväga att göra detta instructable? Bra varje andning varelse gillar mat. Vi förknippar också ömhet och...

Nötkött & nudlar - den ultimata komfort mat

Återigen, ska jag vända Instructables tullar till min fru. Medan vi båda älskar att laga mat och jag dela måltid förberedelse uppgifter med henne, är det mycket mer hennes bailiwick än min. Så här är hon - med en av sin ned-hem familj rätter:När jag...

Öl misshandlade fisk yngel med sallad och körsbär tomat sallad

För att vara ärlig har jag aldrig lagat något med öl. Infact jag trodde aldrig att vi någonsin kunde laga mat med öl. Jag är så glad att denna tävling gjorde mig experimentera matlagning med öl och jag måste säga att resultatet var mycket god och giv...

Hemlagad tomatsås och en sallad

det är en regnig dag... Tid att laga mat!Steg 1: Hacka och sjud 1. set out 2 pots. En för sås och fyllning en med vatten.2. Tillsätt 2 matskedar olivolja i botten av krukan.3. hacka lök och vitlök och Lägg till olja. s4. hackad och tillsätt tomater o...

En Sicillian Orange sallad

denna sallad görs normalt med romansallad, och skulle kunna kallas en vegetarisk orange ceasar.Det är extremt enkelt att göra och kan sättas samman i några minuter, med en mycket hög "Oooh" faktor från dina gäster eller make!SÅ, låt oss först ta...

En mycket hemmagjord sallad

Som vinter drog sig på jag längtat efter några våren och beslutade att växa några färska, grön sallad i mina fönster. Min Fönstren vände söderut, och därunder var en värmare, så även om jag började detta projekt med minus grader och tillfällig snö ut...

Broccoli sallad som gör broccoli haters begära mer

Om du har problem med att få din besättning att äta deras broccoli, så prova denna sallad och för dem som tror att en sallad med massor av sallad är att fluffiga att bry sig med, då de hittar denna sallad upp till deras utmaning.Steg 1: Krav bilder a...

Bunny ägg sallad

kokt ägg är en bra källa till protein och barn älskar dem packade i sin skollunch för en hälsosam njutning. Detta instructable kommer att visa dig hur jag gjorde denna söta kanin sallad.Steg 1: ingredienser Lämnade över salladen.2 peppar liktornar el...

Caesar sallad

Jag älskar en god Caesar sallad, men några restauranger göra det som jag gillar det: full av ansjovis, färska vitlöks krutonger och hög kvalitet parmesan, sedan täckt i färska krämig dressing.Naturligtvis, det visar sig de flesta av mina houseguests...

Sallad av morot tranbär

en 10-årig studie från Nederländerna visade intaget av morötter och risken för hjärt-kärlsjukdom. Deltagare som hade minst morot intaget hade minst mängd minska risken för Hjärtkärlsjukdom, även om de fortfarande fått riskreducerande förmåner från in...

Morot sallad

morot sallad med russin, ananas, mint och kryddor. Kalla sallader är perfekta för en het sommar.Steg 1: Strimla morötter och tillsätt ananas Ett par veckor sedan fick det faktiskt varmt här i bay area, där luftkonditionering är okänd och oftast onödi...

Ostburgare sallad

det är en ostburgare thats bra för dig eftersom det är en sallad!Jag menar, sallad är ok, men det är inte mycket fyllning. Ostburgare är bra, men de är inte mycket hälsosam. Vad är en person att göra?! Svaret, en gång betraktades som, är uppenbart. G...

Hackad godhet sallad

ett bra sätt att mata 8 personer på en liten budget tar en bra kniv och 10 spänn.Steg 1: ingredienser jag gick till min affär igår och hängde i avsnittet produkter. Jag letade efter chefens specialerbjudanden. Du vet, paketerade sallad som upphör att...

Tranbär Gelatin sallad

jag minns inte där jag först hade denna sallad. Jag vet att jag älskar det och ingen annan i familjen äter det så jag inte gör det ofta. I år, Thanksgiving är på min mamma och jag tar min mammas choklad grädde cirkel (finns här:) och denna sallad. Ja...

Läcker Tabouli sallad

Detta är en av min gå-till sallader eftersom den är god, billig, och kan ätas på egen hand eller glatt kommer att komplettera andra rätter också. Denna sallad är inte bara gott, det är förpackade med protein från quinoa och vackert färgglad. Att inte...