3D tryckt BMW RoundelJag skapade denna BMW roundel (cirkulär logotyp) för en av mina vänner, som är intresserade av BMW-bilar, som en semester gåva. Efter att titta på bilder av BMW Rundlarna online, jag bestämde mig för att jag skulle försöka att göra en. Men istället för att köpa en av metall diskarna som går på en bil från en BMW återförsäljare, beslöt jag att skapa en med min 3D skrivare att göra det något unikt.

Projektet var ett intressant äventyr för mig på grund av de färdigheter som jag var tvungen att lära sig för att skapa den färdiga produkten. Även om jag hade arbetat med OpenSCAD (ett 3D-modellering program) innan, hade jag aldrig att skapa samverkande delar med den. Också, jag hade aldrig försökt att samla många 3D tryckta bitar till en färdig hela före-all av min 3D-utskrifter så långt hade varit i ett stycke, och i en färg.

Jag vill verkligen understryka att du inte behöver en fancy 3D skrivare att göra stora utskrifter. Min skrivare (bilden ovan) är en Prusa i3 omarbetningar som jag byggt från grunden. Allt hårt öppen arbete som gick in i utformningen av skrivaren aktiverat mig att bygga det själv, och även om det inte kan kosta så mycket som en professionell skrivare, det utformades med exakt samma stringens. Den utför också vackert. Summan av kardemumman är att detta projekt (och nästan alla andra en) är möjligt med alla 3D skrivare du har, och du kan nästan alltid få bra resultat.

Utan vidare, låt oss komma till Instructable! Det delas i två delar-en som beskriver utformningen av logotypen, och en som beskriver den verkliga utskrift och sammansättningen av rundeln.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur jag fixade min 1990 BMW markör ljus

jag bröt det klipp facket på förarens sidopositionslyktor ljus Isis (min 1990 BMW 325is), och jag ville inte köpa en helt ny församling ($32 + frakt). Så jag bygger den trasiga delen av församlingen från passagerare sida klippet (som är stilla i takt...

Campbell Planter - fullt 3D tryckt själv vattning Planter

Varje dag vi generera ton avfall, kasta vi bort saker som kan vara riktigt bra i rätt sammanhang. Start från denna punkt, jag har försökt att kombinera potentialen i 3D-utskrifter med en av de vanligaste typerna av avfall: mat och dryck burkar. Resul...

3D tryckt Sewable batterihållare

Vi gillar etextiles mycket - de gör mjuka material projekt sätt mer intressant och du kan lära dig om elektroniska kretsar i processen. Lilypad och sewable innehavare kan du köpa i är riktigt bra men vi är i Nya Zeeland och genom att vara var som hel...

3D tryckta fjärrstyrda BB8 Droid - gör kursen

Detta instructable skapades enlighet projektet kravet på Makecourse vid University of South Florida (www.makecourse.com)Hej killar,Detta är mitt sista projekt för göra kursen på USF. Vi har kunnat bygga vad vi ville, så länge som det drivs med Arduin...

3D tryckt blommande blommor

Dessa creepily vackra pod blommor växte fram ur min önskan att skapa en blomma som skulle öppna och stänga med mekanisk aktuering. Jag spelade med en tentakel form att två kolleger Pier 9 konstnärer i Residence (Andreas Bastian och Anouk Wipprecht) h...

3D-tryckt Pull/Pull dörren Koozie - AutoDesk Pier 9 sänds 2016

Även känd som en push/pull tecken, för att ange om du vill skjuta eller dra en dörr. För att ge utrymme för kreativa lek i framtiden, är skylten tillverkad av bokstäver som kan tas bort, ordnas och ersättas. Som nycklar på en nyckelring, de slot in i...

3D tryckt robotarm

Denna robotarm består nästan helt av 3D tryckta delar som snap tillsammans. Den har tre servo-kontrollerade leder, plus en roterande bas och gripare. Armen styrs av ett antal knappar som ansluter till en Arduino Uno gömd i basen. En enkel krets gör a...

3D tryckt alla hjärtans dag hjärtat vas

Blommor är en mycket vanlig present till alla hjärtans dag, men hur gör man dem lite extra speciell? Jag bygger och 3D utskrift vas på Prusa i3 3D skrivare jag monterade. Om 3D-utskrift inte säga kärlek vet jag inte vad gör.Vill du ha en själv? Hugg...

3D tryckt fönstret rutan Fan hyllor

Box fans är min gå-till kylning för varma sommardagar. Det irriterande är att göra dessa stativ av windows till ger optimal luftflöde från utanför. Jag gjorde dessa 3D tryckta flyttbara fönster hyllor att sätta min box fans perfekt vid fönstret utan...

Super Cool 3D tryckta provrör vas!

3D-utskrifter är cool. Och med FDM (brända Deposition Modeling) 3D skrivare blir billigare och billigare, husen av nördar världen fyller upp med massor av coola lite plast prydnadssaker. Men få människor som försöker göra nyttiga saker ibland hängde...

3D tryckt själv vattning Planter

Undvika risken för över eller under-vattna dina växter med detta själv vattning planter. Med en 3D-skrivare, kan du snabbt göra en attraktiv vatten-tight planter pott som kommer att hålla dina växter friska och passar in med din modernistiska estetis...

3D tryckt modulära Mars livsmiljö modell

Hela mitt liv har jag drömt om människor reser till en annan planet. Det börjar se ut som jag ser att hända under min livstid! Inspirerad av utrymme X Mars en livsmiljö, denna 3D tryckt modell är ett roligt sätt att utforska de möjligheter och begrän...

Förvandla din mollskinn till en haj dinosaurie monster med 3D tryckta delar

Detta projekt ingår i ett kort och roligt samarbete med kollega Pier 9 sänds konstnärer i Residence Bernie Lubell, Maddy Maxey och Andrew Thurlow. I början av vår hemvist fick vi alla dessa coola lilla bärbara datorer. För ett litet projekt beslutat...

IKEA stol ergonomiska hacka, 3D tryckt

Problem att lösa...Jag har köpt en billig och bekväm kontorsstol IKEA, men har inte rätt höjd för mitt skrivbord.Som ni ser på bilden är inte mina armar till skrivbord ytan position ergonomiska. De bör vara platta över skrivbord ytan.Lösningen...Desi...

3D tryckt geometri kontakter

Mitt liv har inte riktigt varit densamma sedan som student, jag kunde komma åt 3D-skrivare. Detta var en rolig snabbprojekt att smälta 3D tryckt träffar med mer traditionella crafting material. Med hjälp av en 3D-skrivare gör att små kopplingar med e...

3D tryckta Ikea Hack lampa

IKEA är full av objekt som bara tigger att vara repurposed. Jag gjorde denna lampa med deras generiska hängande socket fixtur, låda drar, och en 3D tryckt universal fäste som ansluter dem.Jag utformade allt i Fusion 360 och tryckt delarna på en Maker...

Gummiband drivs, 3D tryckt Race båt

Zippercraft är en 3D tryckta, gummiband drivs båt. Det vann öppen klassen Vallgrav båt paddel slaget på Maker Faire Bay Area, 2015. Den har en mycket enkel design; Du kan göra en, också!Här kan du se hur den presterar; Det sköt ner 12' kursen i ca 2...

3D tryckta Canadarm modell

Inspirerad av Canadarm, denna robotarm är ledade, multifunktionell, och rör sig längs en gantry. Den äkta varan används för att hämta satelliter, knackar is utanför Rymdstationen MIR, och en mängd andra saker. Jag valde att gå med den astronaut platt...

3D tryckt pneumatiska JOYSTICK för FLEX vakuum makt och pneumatisk kontroll EXTREMITETER

Jag skapade 3d tryckta flex extremiteter som kan användas för armar eller ben av robotar. De drivs av en hem dammsugare och don´t använda någon elektronisk kontroll, bara 3d tryckta analoga pneumatiska joysticken behövs!Varje ände består av 3 interco...