Yiayia's Soutzoukia (grekiska '' köttbullar '' i tomatsås) traditionell grekisk mat men Vegan!Om du har varit i Grekland du säkert har försökt det grekiska köket också, speciellt om du besökte en av de traditionella '' tavernan"i Aten eller i vissa grekiska ön.

Ordet '' soutzouki'' (på grekiska '' σουτζούκι'') kommer från det turkiska ordet '' suckuk'', det är inte en traditionell turkisk måltid, men det har sitt ursprung från den grekiska befolkningen som bodde i mindre Asien under kan (ottomanska perioden) runt 1400-talet. Sedan dess är det en bästa favorit grekisk traditionell måltid tillagas och serveras i nästan alla grekiska hem särskilt som söndagslunch under vinterperioden.

Min mormor är grekiska (vilket på grekiska uttalas YiaYia = farmor) och jag är mycket stolt över mitt ursprung så att jag ville göra detta Instructable att visa ett mycket litet urval av hur hon lärde mig att laga mat. Men detta recept har en liten förändring... Det finns inget kött! Tradionally köttfärs används men jag ville göra den vegan versionen av denna måltid som var en av mina favorit när en var liten. Jag försäkra er om att smaken är samma om inte ännu bättre i vegan-versionen!

Lita på mig på den här!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Köttbullar i tomatsås

detta är en av mina favorit maten i tid recept. Det kan göras mycket snabbt medan fortfarande smakar bra och ha att hemgjord touch.Steg 1: Köttbullar: ingredienser Att göra köttbullar behöver du:FinhackaBröd (något gammalt bröd är helt bra)1 äggEn sk...

Sommar grekisk Farro sallad (vegan tillval)

detta är min favorit sommar sallad. En säker eld slå på potlucks och camping resor.Det fyller, uppfriskande, välsmakande och hälsosamma.Det är så lätt att göra men kräver en bra mängd hugga.Ta bort osten så att den veganska. (Tro mig, det ska vara sm...

Hemgjord Marinara sås med köttbullar och Braciole

att göra ett gammalt familjerecept är alltid roligt och spännande. Jag försöker att lära sig alla recept som min mormor vet innan det är för sent, och alla blir förlorade. Jag har redan blivit skickliga med bruschetta. Men de tre viktigaste recept, d...

Mexikanska inspirerade Turkiet köttbullar

i morse vaknade jag och hade ingen aning om vad jag ville göra och bara suget jag haft var för min normala helg frukost (engelsk muffin, en halv med margarin, den andra med margarin och jordgubbssylt).Jag bläddrade alla av mina favorit platser för in...

Spenat-fyllda Spaghetti och köttbullar

Fan-favorit spaghetti och köttbullar har gått gourmet. Denna enkla spagetti och köttbullar recept är inte din genomsnittliga SpaghettiOs, men en fem stjärna hemlagad pastarätt.Steg 1: ingredienserDe ingredienser du behöver för att göra detta är:Tomat...

Frankensteins köttbullar

Läckra klot av biff, spaghetti och eldritch skräck!Det började med en enkel fråga av en hungrig man: Varför inte vi göra papercraft eller symönster för kött?Vi har tekniken för att gå med olika styckningsdelar av kött tillsammans, så varför vi alltid...

Mormor 's Spaghetti & köttbullar

detta recept är från min mormor som emigrerade från Italien tidigt på 1900-talet. Den köttfärssås för spaghetti och köttbullar är mycket lätt att montera men smaken och tjocklek av såsen bara kommer med timmar med sjudande. Det finns inget sätt att s...

Awesome stekta gröna tomater

en södra Summertime behandla för hela familjenVarje år växer vi kreol heirloom tomater i vår New Orleans trädgård. Med 90 + graders värme, hög luftfuktighet och täta skyfall har dessa tunna avhudats heirloom tomater en tendens att spricka.För att säk...

Solo grekiska Froyo Fo Sho

Jag älskar fryst yoghurt. Jag har en Glassmaskin. Detta verkade bara bundna att hända.Lyckligtvis, grekiska froyo är ganska lätt att göra. Jag började med Fages vanlig Nonfat grekisk yoghurt, men egentligen vill du ha bara något utan frukt redan blan...

Rostad tomat avokado Toast

Detta är ett ganska enkelt recept att göra rostad tomat avokado rostat bröd med några dolda ingredienser som verkligen tar fram båda smaker av tomat och avokado men hjälp balansen dem mycket väl. Detta är ett recept för ett mellanmål som jag gör hela...

Paleo avokado & tomat sallad

min favorit mat genom tiderna är mexikansk mat. Du har en burrito? Okej, skulle jag älska en! Åh vad är att du säger? Det är djupa stekt i en Chimichanga? Okej, tar jag 3!Men sedan att anta en ny stil för att äta, är mexikansk mat men ett minne blott...

Imam Bayildi (Mellanöstern Aubergine & tomat)

Detta är en av mina favorit vegetabiliska recept. En fullständig smaksatt men enkel maträtt. Stor som en vegetarisk huvudmåltid serveras med några färska vit ost (till exempel feta) och cous eller gott bröd på sidan. Det är också ett praktiskt recept...

Pasta Pizza

italienska s göra god mat. Riktigt god mat. Mina två favoriter, och jag tror de flesta av USA: s två favoriter, är pizza och pasta. Båda är läckra. Men två tillsammans? Skulle det smaka bra?Svaret är ja. Denna maträtt är faktiskt ganska bra. Och vad...

Lätt Spanakopita - Spenatpaj

detta är ett recept som jag snubblade mitt sätt att uppfinna... Åh... 3 år sedan. Kommer från en grekisk familj men grundligt detesting hur komplexa några av våra recept kan vara, föresatte jag sig för att göra en förenklad spanakopita (Spenatpaj), u...

Köttbulle barer (glutenfri)

detta är en lätt, snabb middag som jag gillar att göra för min 3-åring! Jag skapade detta bar recept eftersom mitt barn älskar köttbullar och tomatsås, men hatar pasta. Detta tar mindre tid än att göra individuella köttbullar och gör mindre oreda när...

Super Bowl plockmat

inga gafflar behövs för denna måltid! Det är alla bekvämt plockmat för att äta med ögonen limmade till Super Bowl!Det stora spelet är en annan bra ursäkt att vara kreativ i köket och hålla dina spel dag gäster mycket nöjda!På menyn:Öl Margaritas - Ja...

(Traditionell spenat paj, SPANAKOPITA)

lite bakgrund information:Spenat pie är en traditionell grekisk mat, vanligtvis serveras som en förrätt eller ett mellanmål, och säljs vid lunchtid av de flesta bagerier och av den grekiska versionen av snabbmat butiker, som säljer fillo insvept paje...

Mina två cent för hur du sparar dina kronor och ören

pengar. Som skulle ha thunk som vi skulle vara i den här röran. Som mest, din förmodligen känna sting av denna ekonomiska kris. Säljer saft på gatan hörnet kommer inte att täcka den. Vi behöver några åtgärder. Vi måste gå tillbaka till grunderna. Vår...

Hur man gör mjöd (honung vin)

Mead är super lätt att göra. Och det visade sig bra! (för det mesta)Beroende på ditt recept. Det kan ta så lite som en månad, år, eller till och med upp till en livstid att jäsa.Receptet kommer jag att lägga först är bra för är stor för första börjat...