Dashi - japansk fisk och Kelp lagerIchiban Dashi är en enkel men otroligt frisk fisk och tång tillverkad i Japan på lager och används som bas för många rätter. Misosoppa, nudel soppor och även salladsdressing är gjorda med dashi. Variationer av dashi kan göras med bara kombu eller med ett tillägg av shittake svamp. Kombu dashi har en hel del jod från tång och är användbar om du utsätts för strålning. Tillägg av traditionellt gjort hatcho miso till din dashi beståndet har mycket kraftfulla strålning avgiftning förmågor. Se här för mer information.

"Misos goda medicinska egenskaper har bekräftats av vetenskaplig forskning. Dr Shinchiro Akizuki, chef för Saint Francis Hospital i Nagasaki, ägnat sin karriär åt forska användningen av livsmedel, såsom miso, som förebyggande medicin. Även om Dr Akizuki tillbringat år behandling av atom-bombarderar offer bara några miles från ground zero, varken han eller hans medarbetare drabbats av de vanliga effekterna av strålning. Dr Akizuki hypotes om att han och hans personal var skyddade från dödliga strålning att de drack misosoppa varje dag." -Kulinariska skatter av Japan: konsten att att göra och använda traditionella japanska livsmedel av John och Jan Belleme.

Tillägg av kardborre rot till din soppa hjälper också med avgiftning.

Jag är inte japanska så jag kollade en underbar japansk kokbok från biblioteket för att lära dig hur man gör detta friska bestånd. Japanska köket av Hiroko Shimbo. Massor av andra bra recept är i denna bok.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Stekt fisk och ris kokat

Stekt fiskoch kokt vitt risHej alla!Jag älskar mat, men en sak jag älskar mer äter bra och billiga. Två ingredienser som är billiga och fyllning är fisk och ris. Du kan lägga till vilka grönsaker du men enligt min ödmjuka åsikt, detta är allt du behö...

Cider misshandlade fisk och Chips med mynta mosig ärter

jag trodde jag skulle göra en mer väldoftande och lättare version av den traditionella fish and chips. Genom att ändra några ingredienser kan du göra underverk för smaken. Brittisk sommartid är stormsteg så dess förmodligen en säker slår vad om att o...

Fisk och Veggie paket

jag gillar att förbereda alla mina måltider och rätter från grunden. Detta tar normalt timmar av förberedelser och visserligen jag alltid har inte tid. Det är bara nyligen att jag har lärt mig hur man gör några snabba måltider. Denna metod jag lärt m...

Lägereld matlagning: Bacon-fisk och pannkakor

--Se video ovan--När du är i naturen, är det verkligen trevligt att sparka igång dagen med en stor och god frukost. Efter en måltid så här, kan du ha en snack lunch och vänta tills diner att äta en annan måltid. På menyn för denna särskilda frukost ä...

Grillad fisk och skaldjur honung

Jag var lite alltför förvånad att läsa receptet "grillade skaldjur med honung". Hur skulle det smaka? Söt eller smaskiga? Väl här är det, jag provade med min egen barbecuesås istället för att använda flaska sås. Det blev bra.Steg 1: Ursprungliga...

Tryffel avancerade: Slabbed Ganache och flera lager tryffel

det finns några saker jag tycker om mer än crafting chokladtryfflar hemma. de gör stora gåvor, det gör din kök lukt som choklad, och ingen kan någonsin tror att de är hemgjorda.Det finns många utmärkta Konfektyrvaror baserade på choklad förfaranden h...

Fisk och Chip kanapéer

Så har jag försökt att göra upp några nya kanapéer. där som jag inte har 100% framgång post med att skapa nya rätter skulle jag hävda att detta är definitivt en framgångssaga. Fish & Chips i Storbritannien har alltid varit en favorit för mig, men jag...

Om OHM och hans lag

OHMS lag - vad det är. Hur det fungerar.En personlig lärande stöd till intresserade och patienten eleven. Bara läsa följande sidor med omsorg eller ringa upp dem med funktionen under programkörningen.A) Lär dig färgkod för motstånd genom praxis.B) Lä...

Ultimate fiske och överlevnad pack

Har du någonsin velat din egen överlevnad pack och en hemmagjord fiskespö och fisk fälla, lär Tja det dig hur.Steg 1: materialMaterial:Pocket rocket spisLiten kruka2 behållare av bränsleFicklampa/radioStrumporTandtrådSked kniv och gaffelVåtservetterN...

Gourmet diskmaskin fisk och ris middag

om du inte vet hur man lagar eller hitta andra sätt att spela med din mat matlagning med diskmaskinen är ditt svar! Att lägga till tvål kommer att röra upp ditt recept som är det enda sättet att förstöra din måltid. Du skränande verkligen över cook o...

Elastisk-muskulös mekanisk arm med 3 muskel-par, 3 laserskurna leder och 18 lager

detta instructable är en mekanisk arm som aktiveras av antagonistiska elastisk muskel par. Det är avsett för att utforska hur levande ting lär dig att flytta. Till skillnad från konventionella stela robotar, levande ting lär dig att kontrollera en fl...

Hur man gör Silver fisk och jordnötter!

Detta kommer att bli en Instructable för att göra Silver fisk med jordnötter!Denna maträtt är bra för en förrätt eller som tilltugg för alla!FÖRKUNSKAPSKRAV:Erfarenhet av matlagningCa 1 timmar av tid att förbereda hela skålenSteg 1: Råvaror och mater...

Neko Atsume fisk och strumpor naglar använda utan verktyg!

Ända sedan naglarna björnen har börjat blekna bort (tb till min senaste nail tutorial) jag har tänkt nya och fräscha sätt att måla mina naglar som är till skillnad från alla andra på webben. Den här gången, slog jag ni upp med en delvis nerdy, delvis...

2 kände kattleksaker (fisk och dinosaurie)

Jag var jätteglad när jag kom upp med idén att göra filt katt leksaker! Totalt tog det mig ungefär en och en halv timme att göra båda kattleksaker. Jag hoppas du njuta av detta Instructable!Steg 1: leveranser-Filt-Brodertråd-Fluff-Sax-Synål-Mönster-L...

SOLAR POWERED MOBILTELEFONLADDARE för CAMPING, fiske och utomhus

här är en enkel att göra TELEFONLADDARE som är POWERD av gratis solljus - perfekt för CAMPING och fisketurer från elnätet eller bilen...

Nikujaga Bacon potatissoppa (japanska Fusion)

har du hört talas om en japansk maträtt som kallas "Nikujaga"?"Niku" betyder kött och "jaga" betyder potatis (rätt ord är "jagaimo"). Det är inte så välkänd som sushi eller teriyaki kyckling eller tempura här i stat...

Lätt Tamagoyaki (ägg sushi)

när jag var mycket ung jag behandlades till sushi för första gången i Little Tokyo i Los Angeles. Jag minns det ömt eftersom jag blev förvånad över den sushibar metod för servering, liten, mångfärgade tallrikar av sushi på ett transportband som konti...

Hur man fångar, ren och koka norra Florida inomskärs fisk

i detta Instructable jag ska beskriva min metod för att fånga inomskärs fisk (röd fisk, Speckled Trout och flundra), hur du filé dem och förvandla dem till en fantastisk måltid som hela familjen kommer att älska.Resan diskuteras nedan gjordes i en mo...

Aluminium båt fiske konversation och restaurering

Epilog utmaning VI: Jag har in detta i Epilog challenge Vänligen rösta om det om du gillar bygga. Jag skulle använda lasern för att hjälpa mig med några riktigt coola projekt som laser skär trä objekt, led ljusskyltar, graverade kakel och mycket myck...