C51 4-bitars klockanDetta Instructable hoppas jag att gå igenom att göra din egen 4-bitars digital klocka. För att bygga min C51 digital klocka använde jag denna Ebay DIY kit som kostar bara $2,50. Det har inga instruktioner så det tog en liten bit av forskning för att se till att allt gick till rätt plats. Efter klockan, skulle jag föreslå 3D-utskrift ett fint fall för det om du kan; Jag använde detta fallet design från Thingiverse. När jag avslutat min första klocka gjorde jag en annan som jag kunde springa med 2 AAA batterier; Jag hittade också ett fall med AAA batteri platser på Thingiverse.

Material:
• C51 klocka kit
1. Ebay - Hong Kong $2,26 (oftast i lager, snabb leverans)
2. Ebay - Kina $2,23 (vanligtvis i lager, långsam frakt)
3. Ebay - Filippinerna $2,77 (nästan aldrig lager, långsam frakt)

• Lödning
• En gammal USB-kabel (att driva klockan)
• 3 x AAA-batterier (om du vill använda batterier)
• 1 x 3 Cell AAA batteri innehavaren (om du vill använda batterier)
• Ungefär 3 inches av Aluminium eller koppar band (om du vill använda batterier)
• 3D-skrivare glödtråden (valfritt)

Verktyg:
• Lödkolv
• Liten Philips skruvmejsel
• Avbitare
• Tråd strippor
• Helping Hands (valfritt)
• 3D-skrivare (tillval)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Högspänning steampunk plasma nattlampa

Baserad på den mycket detaljerade instructables av Junophor och amiral Aaron Ravensdale jag har byggt en steampunk inspirerade nattlampa. Med hjälp av en enkel smyckeskrin, några skrot mässing och koppar bitar här och där, en högspänning krets byggs...

3:30 klockan Version 2

För några veckor sedan jag gjorde den första versionen av 3:30 klocka. Det fungerade ok ibland men eftersom den baseras på försiktigt stänga en elektrisk krets, det fungerade hela tiden.I den här versionen jag använder LDRs och resultatet är en lite...

Abbey Road rekord klockan

Är du en Beatles fan och vinyl knarkare? Letar du efter "Något" unik, lätt och billig att göra? "Föreställa sig alla människor..." stirrade på denna klocka som du kan skapa! Så låt oss "Come Together" och göra denna ikoniska...

Bågskytte ansikte klockan

i detta instructable, jag ska visa dig hur man gör en klocka baserat på en bågskytte ansikte för en vän som gillar bågskytte eller bara för att hålla för dig själv. Det återanvänder ett par objekt från bågskytte (ett ansikte och vissa fletchings). De...

Berlin klocka, Arduino Nano, DS1307 Realtidsklocka. 74HC595N 8-bitars skiftregister.

För en tid nu har jag ville bygga en Berlin klocka. Jag vet inte riktigt varför? Jag gillar bara "annorlunda" tillvägagångssätt till talande tiden.Så hur fungerar det?Börjar på botten finns 4 gul lyser varje ljus representerar 1 minut, så om det...

CD-klockan

Ok det här är en rolig idé jag hade att ta min favorit cd och förvandla det till en klocka. Dess mycket enkelt, tar väldigt lite tid, och alla verkar vilja en.Steg 1: Saker du behöver Billigt walmart klocka, sax, tvättbara markör, några CD-skivor och...

DIY Apple klockan

OK finns så det inget sådant som Apple klockan.Dock kan du göra din egen retrostil bubbla Visa klocka i en Apple hörsnäckorna fall.Jag ska visa dig hur man gör det bara sit tight.Steg 1: delar Du kommer att behöva vissa delar för detta projekt.1 x PC...

DIY TiX klockan

här är min instructable vid en DIY TiX. Den drivs av en AVR microcontroller. Displayen består använda en reflektor rutnät du hitta täcker office lampor, vissa rökt plexiglas, en diffusor och en massa lysdioder. Idén kom från biljetter klockorna kan d...

Daylight sparande klockan

vid första anblicken ser detta som en vanlig klocka som saknar en minut hand, men det har utformats för att göra det enkelt att justera för sommartid. För att ställa klockan en timme framåt du helt enkelt luta den till höger och ställ tillbaka den ti...

Frukt klockan

En frukt klocka är ett substitut för traditionell batteridrivna klockan som inte kräver användning av faktiska batterier. Det är ett hållbart sätt att berätta tid som ett sätt att bli av med lite frukt att ingen äter eller som inte var riktigt mogen....

Harry Potter inspirerade Weasley klockan

Förra året bestämde jag mig att läsa om hela Harry Potter-serien för 100: e gången, som inspirerade idén att göra något liknande Weasley familjen klockan för slutprojekt klass. För alla er Mugglare som inte är bekant med serien, i trollkarlsvärlden f...

Hellschreiber klockan

en liten mikrokontroller är programmerad att mata en serie toner som, när matas till en PC ljudkort och bearbetade av ett spektrum analysator program, visas en bild av den aktuella tiden.Steg 1: Spectrum Lab programvara Allt det hårda arbetet för att...

IV-11 VFD klockan

här är min version av en VFD klockan, kör på Arduino (atmega328).Jag har undersökt många VFD klockan trådar ute och detta är vad kom av det.Tack till:Ladyada för isen klockan skriva upp. www.Ladyada.net/make/icetube/index.htmlHaris till IV-11 skriva...

Pussel klockan

jag trodde det skulle vara kul att göra en klocka av ett pussel med en pusselbit flytta runt på en av armarna på klockan, så när klockan slår timmen pusselbiten passar.Jag ville ha min pussel att ha bitar ungefär en tum i storlek, men de flesta pusse...

LED belyst trä bröllop klockan

jag började detta projekt för att göra en unik, en av en slag bröllop klocka för min syster och svåger. Ville göra något kunde de ha ljus upp och Visa någon aspekt av deras bröllopsdag för en lång tid framöver. Gick igenom många mönster och slutligen...

Lamina Nixie klockan

detta är min första instructable och jag hoppas du kommer att gilla den. Jag har läst denna webbplats för ett tag nu och jag valt att publicera mitt projekt. Jag är icke-native English speaker ursäkta mitt språk misstag.Detta projekt är inspirerad av...

Lykta klockan

Hej allahär är min första Instructable, är det en vacker Nixie Lantern klocka, A ånga lite punk och lite viktorianska, består av mestadels av hittade komponenterJag tenderar att kommunicera bättre när det finns något att Visa så titta på bilder och t...

Laserskurna rippel klockan

det är en trä klocka med massor av koncentriska cirklar som efterliknar ringar i en damm. Skär med en frickin' laserstrålen. Jag ville ha något som var abstrakt och ändå hade de grundläggande funktionerna i en klocka. Det är lite arbete med Illustrat...

LEGO piedestal klockan

enkelt litet projekt, hade en rese väckarklocka som sitter på min arbetsbänk och ständigt skulle flytta sådan för bästa visning.Tanken slog mig att sätta klockan på ett slags skivspelare och min någonsin-handy låda med Legos förutsatt lösningen.Åtta...