Vegan glutenfri bovete äpple havre ris muffins!I går köpte jag glutenfritt bovetemjöl & glutenfria brunt rismjöl. Jag ville göra läckra muffins med dem så jag gjorde dessa skönheter!

En muffin verkligen fyller du med matens goda & godhet för din kropp! De är inte det söta heller. Jag gjorde dem också vegan! ;) Ja! :) De är bra som en härlig frukost på språng, eller när du sitter med en bra vegan café latte. Jag njuta av dem med lite vegan smör! :) Dessa gör också ett utmärkt mat gåva, bara se själv! :)

Recept: för 15 större blomma-formade muffins
Ingredienser:

* De torra ingredienserna:

2 koppar av bovetemjöl

1 kopp brunt ris mjöl

1 kopp glutenfria havregryn

1 stort saftigt äpple, skalade, kärnhus & skärs i mindre bitar

1 msk + 1/2 msk glutenfri bakpulver

1/2 tsk fint grinade Maldon sea salt, i en mortelstöt & murbruk

2/3 kopp kokos socker

3 msk grinade linfrö / jag marken trasiga linfrö i min torr behållare av min Vitamix på full hastighet tills det liknar ett mjöl. Åtgärd 3 msk.

* Den våta ingredienser:

2/3 kopp vatten

1/2 dl rapsolja

1 kopp + 1/2 dl osötad sojamjölk

Metod:

1. Värm ugnen till 200° C (400 F) fläkt i ca 10 minuter. Om du inte använder en fläkt ugn, ändra.

2. ta en större skål och placera en sil över den. Sikta din 2 mjöl. Ta bort sikten. Lägga till bakpulver, socker, havssalt, GF havre & kokos socker. Med en sked blanda försiktigt, för att hålla luften i. Slutligen tillsätt hackad äpple bitar genom den. 3. i en mindre skål, tillsätt 3 msk linfrö pulver. Tillsätt vatten. Vispa bort & Låt det sitta på din köksbänk i ca 5-10 minuter eller tills den bildar typ av en gel. Massan blir tjockare. Detta är istället för ägg, fungerar som ett bindemedel.

Lägg till rapsolja & osötad sojamjölk & visp tills fullt gick. Lägg till våta ingredienserna i skålen med torra ingredienserna & mix det bara försiktigt igenom, bara tills det är allt försiktigt blandas i eftersom du inte vill att luften vara borta! ;) Jag använder kisel blomma mats så jag slipper smörja dem. Med hjälp av en större sked, sked din muffin mix för 3/4 i blomma muffin mattan. Jag har större blomma muffin former då normal muffins så du kommer att sluta med huger blomma-formade muffins! Jag skulle fylla 15 flower-formade muffins. Jag placera dem på en Silpat på en ugn rack för stabilitet. Placera dem i den nedre sidan av din ugn och grädda i ca 20 minuter tills en testet pin kommer ut rena. Lämna muffins i deras kisel kappar i ca 10 minuter.

Detta sätt din muffins kommer att få en härlig glans på dem & de är lätt att ta bort. Efter dessa 10 minuter, försiktigt vända dem över & ut mattor & Placera på en kylande rack att kyla ner eller smaka dem fortfarande lite varmt med lite vegan smör & en vegan café latte! De är mycket läcker! :) MMM,... Utmärkt med vegan smör! :)

Du kan hitta detta recept också här: http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2014/08/09/gluten-free-vegan-buckwheat-oat-apple-muffins/

Se Steg
Relaterade Ämnen

Äpple havre Protein pannkakor

Den bästa frukosten!!! Full av protein! Glutenfri! Inget socker, mjöl, smör eller olja! Och naturligtvis, läckra!Steg 1: Äpple havre Protein pannkakorIngredienser1 skopa MTS karamell Sutra vassle (30g)1/4 kopp snabb havre (20g)2 T osötad äppelmos (30...

Vegan glutenfri trippel kokos mandel smör mjuka kakor!

Dessa gudomliga mjuka kakor är Vegan + glutenfri! De är en bra frukost, en härlig mellanmål eller en bra efterrätt! De är också fina med lite god kokos te på sidan: dubbel yum! De gör också ett utmärkt mat gåva, alla fint insvept!Jag försäkra er om a...

Vegan glutenfri fig mini cheesecake barer!

Igår morse, hade jag de första 9 mogna fikon från mitt fikonträd! Så gjorde jag dessa skönheter från förra året! Nr-baka Vegan glutenfri mini fikon cheesecake barer! Du kommer att älska dem också! Kolla in dem!De göra en välsmakande mat gåva också! X...

BlackBerry havre kli Muffins

jag brukar spara björnbär och hallon för såser för jag inte är ett stort fan av deras frön, jag var glada när våra lokala bondgårdsmarknad knubbig, saftig olika sprudlar av söt, något syrlig, blackberry smak och inte invadera med frön. Som jag alltid...

Vegan glutenfri kylskåp Tofu scramble!

I morse ville jag göra en härlig frukost tofu rusning! Jag var tvungen att använda upp några grönsaker från mitt kylskåp! Det är därför jag kallar detta ett kylskåp tofu scramble! Jag la några kryddor från mitt skafferi & till hålla den vegan & gl...

Nötaktig quinoa havre müsli! Vegan & glutenfri!

I morse uppfunnit jag denna läckra välsmakande nötaktig quinoa-havre müsli, alla hemgjorda förstås! :) Detta är också Vegan & glutenfria också! Jag lagt till massor av bra saker till det, bara vänta & se!Denna granola är inte så söt, precis som ja...

Ingen-olja Granola! Vegan & glutenfri!

I morse, gjorde jag det lätt att göra nr-olja granola! Du kan ändra nötter & använda oavsett nötter du har i huset, men hålla beloppen. Du kommer att älska det också! Jag vill tjäna granola, fortfarande varmt, med bra vegan soja yoghurt eller med var...

Vegan kokos choklad chip havre kakor!

Recept: för cirka 12 större cookiesIngredienser:125 ml fast kokosolja (1/2 dl fast)100 gr kokos socker (3/4 kopp)150 gr medelstora havre (1 cup + 1/2 kopp)120 gr havre mjöl / jag använt hemgjorda (1 cup + 1/4 kopp)1/2 tsk bakpulverkrm havssalt300 ml...

Oljefri fullkorn havre plommon muffins

Idag har uppfunnit jag dessa härliga fullkorn havre & havre kli mjöl muffins. Jag har fortfarande några överblivna röda plommon från en väns trädgård. Jag behövde till använda dem! Låt oss inse det, hur många kan du äta direkt?Dessa härliga mer fylln...

En säsongsbetonad Vegan glutenfri sallad att imponera!

Det är så rik på olika smaker men ooh så gott också! Det är en kombination av råa livsmedel & grillad mat, som grillad röd witlof & grillad radicchio blad, blandades med en rosa grapefrukt & lönnsirap dressing, toppad med en rostad valnöt smul...

Krämig Fettucine med ryktade Shitake svamp & majs - Vegan & glutenfri

Detta är en av min gå till recept när jag är sugen lite krämig pasta som är smakrika ändå ljus. Shitake svamp låna en robust smak till denna maträtt medan majs ger en härlig sötma och balanserar allt. Detta är en asiatisk fusion maträtt som kombinera...

Vegan glutenfri solsken smoothy!

Solen sken denna morgon, detta gjorde mig väldigt glad så jag gjorde detta:LäckraVeganGlutenfriGulFrukostSmoothy! :)Recept: för 3 koppar = 750 mlIngredienser:1 kopp + 2 msk osötad mandelmjölk (280 ml)2 mogna saftiga apelsiner, skalade & vita bitarna...

Vegan glutenfri 4 ingrediens puddingar med en hemlig ingrediens

I kväll gjorde jag dessa skönheter! :) ååh Ja!De är:KRÄMIGLÄCKRALÄTT ATT GÖRAFRISKAVEGANGLUTENFRIMYCKET YUMMYVad är den hemliga ingrediensen, jag hör dig säga??? Tja... A-V-O-C-A-D-O!!! Ååh Ja, du smakar inte det & det gör dessa välsmakande lätt pudd...

Äpple havre frukost

Här är mitt recept till framgång för frukost, detta är en mycket fyllning och välsmakande onödig alla kommer att gilla.Om du inte gillar havre jag uppmuntrar dig att prova detta recept, är det sött och inte klibbig som vanlig havre.Allt du behöver är...

Farinata (kikärtor tunnbröd) med tomat & majs tartar - Vegan & glutenfri

I detta recept gör jag en friskare och lättare version av farinata, som är en traditionell italiensk kikärtor tunnbröd. Farinata kommer från Ligurien, norra Italien och det äts som en gata mat. Tillverkad med kikärtsmjöl, är Farinata krispiga på utsi...

Pumpa paj (vegan, glutenfri, soja fri)

Thanksgiving har den bästa menyn för någon semester i särklass, som kan göra diet en besvikelse kommer November (den enda gången det slår mig att missa Turkiet). Lyckligtvis, den bästa maten för hösten, vilket betyder att pumpa, fortfarande serveras...

Vegan glutenfri jordnöt smör choklad godis

Letar du efter en läcker söt behandla för din nyårsafton part? Eller kanske bara behöver ett mellanmål till lite överseende! Denna läckra classic är min gå till partiet favorit. Vegan och glutenfria plus smaker av jordnötssmör & choklad hur kunde du...

Enkel Cool sommar Quinoa och grönkål "Tabouli sallad"-vegan, glutenfri

en av mina favorit kylning sallader för en varm sommardag är min version av den libanesiska Tabouli salladen. De viktigaste ingredienserna för klassiska Tabouli sallad är knäckt vete och persilja. Jag gör denna glutenfri så jag använder Quinoa, ett k...

Vegan glutenfri säsongens sallad med rättika & tofu!

I kväll, uppfunnit jag denna härlig sallad med riven rättika, morötter, blöt stora russin & massor mer... Jag gjorde en enkel balsamvinäger dressing & serveras med stekt tofu bitar. Det var en super läckra sallad som var också säsongsbetonade! Yum...