Vegan glutenfri fig mini cheesecake barer!Igår morse, hade jag de första 9 mogna fikon från mitt fikonträd! Så gjorde jag dessa skönheter från förra året! Nr-baka Vegan glutenfri mini fikon cheesecake barer! Du kommer att älska dem också! Kolla in dem!

De göra en välsmakande mat gåva också! XXX

Ingredienser:
** För skorpan:

1 dl fint krossade Vegan glutenfria kakor med choklad: mätt när fint krossade / jag krossade min cookies detta sätt: Jag placerade dem i en plastpåse och stängt det väl. Jag satte påsen på en skärbräda & bashed väskan mycket, tills det fanns cookie smulor kvar. Nu kan du mäta det också & det är lättare att använda!

1/4 kopp av mandel mjöl

1 msk kokos socker

1/8 kopp smält vegan smör *

** För cheesecake skiktet:

1 paket 225 gr japansk bättre än grädde ost (detta är en Vegan & GF färskost)

2 msk fint vitt socker

1 tsk citronsaft

en nypa havssalt

3 till 4 fat färska & mogna fikon, tunt skivad vertikalt = 12 tunnare fig skivor

Metod:

1. i en Kenwood skål eller i en skål: lägga till cookie smulor, smält vegan smör, socker och mandel mjöl. Om du använder din Kenwood, placera K-paddla i. Blanda tills allt är väl kombinerade. Eller i en stor skål, blanda allt väl med en träsked. Linje en ugnsform med storleken på 19 x 19 cm med bakplåtspapper, något överlappande kanter, för att enkelt ta bort barer senare. Tryck på denna blandning i ugnsform.

Om du vill skapa 6 tjockare grädde cheesecake barer, måste du använda en mindre ugnsform, som 11 x 11 cm.

Placera i kylen.

2. Rengör din Kenwood skål & lägga till färskost, 1 tesked citronsaft, 2 msk vitt fint socker & en nypa havssalt. Blanda tills allt är vackert kombinerat. Skrapa sidorna i skålen och blanda igen. Smak! Det har att smaka en härlig färskost blanda med en touch av citron!

Ta cookie skorpan ugnsform ur kylen och sätta denna färskost lager fördelas jämt över cookie skorpan. Sprids det ut allt med en kniv, om du behöver. Ordna skära upp fig skivor över grädden ost. Jag använde 12 tunna skivor fig delar. Placera skålen i kylskåpet för att stelna upp, helst hela natten lång. Skuren i 12 barer. Njut av dessa barer med en älskad! De var perfekt för min man Peter & jag! Förvara dem i kylen, om de sista att lång! ;) xxx

Du kan också hitta mitt recept på min blogg här: http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/08/28/vegan-gluten-free-fig-cheesecake-mini-bars/

Relaterade Ämnen

Vegan glutenfri pumpa krydda Cheesecake

Njut av denna steg för steg video på hur man gör en läcker säsongsbetonad favorit!...

Vegan Christmas stollen, min väg!

Denna fantastiska hemmagjord vegansk jul stollen allt uppfanns av mig, mig själv & jag aka 2 år sedan, men eftersom det är så läcker & fantastiska, ni alla måste göra det denna jul juletid! Även, om du inte är vegan, kommer att du älska det! Det ä...

Vegan nr-baka clementine cheesecake

Idag är uppfunnit jag denna härliga nr-baka clementine cheesecake. Det råkar också vara Vegan! ;) Ingen cashewnötter här! Det var en skapelse av hårt arbete och massor av kärlek,... hahahhahaha! Denna no-baka vegan ostkaka själv är mycket krämig, läc...

Om detta är fel jag inte vill vara just choklad jordnötssmör mini cheesecake

allvarligt om detta är fel jag vill bara inte vara rätt.Choklad... Jordnötssmör... Cheesecake... Oreo...Det låter så fel men det smakar så rätt.Vispa upp dessa lätt men super läckra mini cheesecakes i 3 lätt arrangerar med lätt för att hitta ingredie...

Vegan glutenfri trippel kokos mandel smör mjuka kakor!

Dessa gudomliga mjuka kakor är Vegan + glutenfri! De är en bra frukost, en härlig mellanmål eller en bra efterrätt! De är också fina med lite god kokos te på sidan: dubbel yum! De gör också ett utmärkt mat gåva, alla fint insvept!Jag försäkra er om a...

Mini Cheesecake Nibblare

ibland, när jag är ensam, jag undrar vad det är att vara en jätte. Mini cheesecake Nibblare hjälpa mig göra denna imaginära värld till verkliga livet. Prova det. När du sätter en av dessa små buggers i handflatan, att du också kännas som Paul Bunion...

Red Velvet Oreo Cheesecake barer

Som jag har flera andra Red Velvet tema Instructables, du kan bara föreställa sig jag var i affären dagen efter utgivningen av röd sammet Oreos. När jag hörde att de skulle sälja dem, var detta recept första tanken kom att tänka. Jag gjorde vanlig Or...

Vegan glutenfri kylskåp Tofu scramble!

I morse ville jag göra en härlig frukost tofu rusning! Jag var tvungen att använda upp några grönsaker från mitt kylskåp! Det är därför jag kallar detta ett kylskåp tofu scramble! Jag la några kryddor från mitt skafferi & till hålla den vegan & gl...

Cheesecake barer

det finns inget riktigt gillar rik, krämig, sammetslen cheesecake. Med frukt, choklad, eller ens helt enkelt, dess bara söta nog med bara lite tang och är garanterat att göra någon smile. Genom att göra små lagom stora barer, kanna du behaga en hel f...

En säsongsbetonad Vegan glutenfri sallad att imponera!

Det är så rik på olika smaker men ooh så gott också! Det är en kombination av råa livsmedel & grillad mat, som grillad röd witlof & grillad radicchio blad, blandades med en rosa grapefrukt & lönnsirap dressing, toppad med en rostad valnöt smul...

Vegan stavat fig falla sönder!

Idag, gjorde jag denna härliga vinnande vegan dinkel gingered fig falla sönder! Igen, jag hade en hel del fikon från min egen fikonträdet! Denna gång, stavat min man Peter & jag ville smaka på dem i en härlig hemmagjord falla sönder! Detta är hur vi...

Nötaktig quinoa havre müsli! Vegan & glutenfri!

I morse uppfunnit jag denna läckra välsmakande nötaktig quinoa-havre müsli, alla hemgjorda förstås! :) Detta är också Vegan & glutenfria också! Jag lagt till massor av bra saker till det, bara vänta & se!Denna granola är inte så söt, precis som ja...

Vegan glutenfri bovete äpple havre ris muffins!

I går köpte jag glutenfritt bovetemjöl & glutenfria brunt rismjöl. Jag ville göra läckra muffins med dem så jag gjorde dessa skönheter!En muffin verkligen fyller du med matens goda & godhet för din kropp! De är inte det söta heller. Jag gjorde dem...

Vegan glutenfri 4 ingrediens puddingar med en hemlig ingrediens

I kväll gjorde jag dessa skönheter! :) ååh Ja!De är:KRÄMIGLÄCKRALÄTT ATT GÖRAFRISKAVEGANGLUTENFRIMYCKET YUMMYVad är den hemliga ingrediensen, jag hör dig säga??? Tja... A-V-O-C-A-D-O!!! Ååh Ja, du smakar inte det & det gör dessa välsmakande lätt pudd...

Krämig Fettucine med ryktade Shitake svamp & majs - Vegan & glutenfri

Detta är en av min gå till recept när jag är sugen lite krämig pasta som är smakrika ändå ljus. Shitake svamp låna en robust smak till denna maträtt medan majs ger en härlig sötma och balanserar allt. Detta är en asiatisk fusion maträtt som kombinera...

Vegan glutenfri jordnöt smör choklad godis

Letar du efter en läcker söt behandla för din nyårsafton part? Eller kanske bara behöver ett mellanmål till lite överseende! Denna läckra classic är min gå till partiet favorit. Vegan och glutenfria plus smaker av jordnötssmör & choklad hur kunde du...

Vegan hemgjord vit choklad kokos barer

Igår, uppfann jag dessa läckra vegan hemgjord vit choklad kokos mjölk barer! Toppning är super läckra aka det är hemmagjord vegansk vit choklad & kokta cookien bas är riktigt mumsigt också! Mellan dessa 2 lager smaka du på härlig kokosmjölk med extra...

Ingen-olja Granola! Vegan & glutenfri!

I morse, gjorde jag det lätt att göra nr-olja granola! Du kan ändra nötter & använda oavsett nötter du har i huset, men hålla beloppen. Du kommer att älska det också! Jag vill tjäna granola, fortfarande varmt, med bra vegan soja yoghurt eller med var...

Vegan glutenfri säsongens sallad med rättika & tofu!

I kväll, uppfunnit jag denna härlig sallad med riven rättika, morötter, blöt stora russin & massor mer... Jag gjorde en enkel balsamvinäger dressing & serveras med stekt tofu bitar. Det var en super läckra sallad som var också säsongsbetonade! Yum...